fbpx
Сьогодні
22:16 18 Жов 2022

Сальдо оголосив про "організоване переміщення" населення Херсонщини на лівий берег Дніпра

Гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо оголосив про "організоване переміщення цивільного населення" частини населення з правого берега окупованої Херсонщини на лівий.

Про це йдеться у його повідомленні в Телеграмі.

Сальдо заявив, що "українською стороною накопичуються сили для широкомасштабного наступу" на Херсон. Також, за його словами, "існує безпосередня небезпека затоплення територій у зв'язку з планованим руйнуванням греблі Каховської ГЕС і скидання води з каскаду електростанцій вище за течією Дніпра".

"У такій ситуації мною було ухвалено важке, але вірне рішення оголосити про організоване переміщення цивільного населення Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського муніципалітетів на лівий берег Дніпра. Це рішення викликане створенням масштабних оборонних укріплень, щоб будь-який напад було відбито. Там, де діють військові, цивільним людям не місце. Нехай армія Росії виконає своє завдання. У цих умовах наше ключове завдання – зберегти людські життя і дозволити військам Російської Федерації ефективно виконувати свої функції із захисту Херсонської області. Ми будемо організовано, поетапно вивозити мирне населення на лівий берег", – сказав він.

Довідка

Майже одночасно із повідомленням Сальда з'явилася заява командувача російського угруповання Сергія Суровікіна, який, говорячи про ситуацію навколо Херсона, не відкинув можливості ухвалення "непростих рішень".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: