fbpx
Сьогодні
12:57 18 Жов 2022

Через Пушкіна та заяву одіозного ректора НТУ поліція Києва почала переслідувати громадських активістів

Фото: Ілюстративне

Вранці 14 жовтня оперуповноважені Печерського управління поліції ГУНП у м. Києві навідались додому до громадського діяча, аналітика даних Андрія Савчука

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук активіста.

Андрій повідомив, що вже 17 жовтня разом з адвокатом були на допиті у райвідділку.

Наразі відомо, що через демонтаж бюста Пушкіна, який є відомим символом "русского міра", поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України, тобто "Хуліганство".

Варто зазначити, що згідно з нормами кодексу, хуліганство – це "грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом."

Але цікаво, усунення символа "русского міра" Пушкіна з публічного простору Києва – це неповага до якого суспільства? Російського? Адже сама наявність дотепер пам'ятників Пушкіну в столиці України і є "особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом".

У той час, коли країна-терорист росія постійно обстрілює Україну ракетами та дронами-камікадзе, Національна поліція вирішила захищати пам'ятники російським шовіністам та переслідувати громадських діячів.

Важливим є також той факт, що кримінальне провадження відкрито через заяву до поліції, яка була подана ректором Національного транспортного університету Дмитриченком Миколою Федоровичем.

Тобто, столичний університет відкрито став на захист російської ідентичності та Алєксандра Пушкіна.

Тобто замість того, щоб самостійно ініціювати демонтаж пам'ятника Алєксандру Пушкіну на дев'ятому році війни з російськими окупантами, Микола Дмитриченко вирішив захищати "русскій мір".

Хоча у столиці є гарні приклади як мінімум двох університетів – КНУ імені Тараса Шевченка та НМУ імені О.О. Богомольця, які самостійно прибрали меморіальні дошки українофобу Міхаїлу Булгакову зі своїх фасадів.

Довідка

Микола Дмитриченко відомий репресіями проти студентів та співробітників за часів режиму Віктора Януковича.

У 2010-2013 рр. за його вказівкою старости груп організовували студентів на "проплачені мітинги" на підтримку Партії регіонів та міністра освіти Дмитра Табачника. Це робилося для створення картинки протидії громадській "АнтиТабачній кампанії".

24 серпня 2013 року Віктор Янукович взагалі нагородив Миколу Дмитриченка орденом "За заслуги" І ступеня (Указ Президента України №448/2013). А під час подій Революції Гідності 2013-2014 рр. за вказівкою одіозного ректора здійснювався моніторинг соціальних мереж студентів та працівників для подальшого відрахування прихильників Євромайдану.

Що відомо про пам'ятник Пушкіна?

Символічно, що пам'ятник Алєксандру Пушкіну знаходиться по вулиці Івана Мазепи. Тим паче, якраз у тому місці, де у 1696 році на кошти українського гетьмана Івана Мазепи був збудований один з найвеличніших соборів Києва – Військовий Микільський собор.

У 1934 році собор був зруйнований більшовиками, як "розсадник українського буржуазного націоналізму". Натомість сам Алєксандр Пушкін у своїй поемі "Полтава" створив образ немічного, боязкого та старого Івана Мазепи:

"Но где же первый, званый гость?
Где первый, грозный наш учитель,
Чью долговременную злость
Смирил полтавский победитель?
И где ж Мазепа? где злодей?
Куда бежал Иуда в страхе?
Зачем король не меж гостей?
Зачем изменник не на плахе?"

Чому пам'ятникам Алєксандру Пушкіну не місце в Україні?

Пушкін є символом російського імперіалізму, уособленням "вєлікого могучєго русского язика", маркером "русского міра" та ідентичності.

У своїх творах Пушкін відверто пропагував ненависть до українців та поляків, презирливо ставився до гетьмана Івана Мазепи, підтримував геноцид народів Кавказу.

Пушкін заперечував державність України – називав Україну "малоросією" і дорікав за прагнення незалежності.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: