fbpx
Сьогодні
Новини компаній 15:32 17 Жов 2022

З чого складається система опалення

Ефективне опалення — запорука комфорту й домашнього затишку, адже більшості українців доводиться обігрівати оселі не менше 6 місяців на рік. Навіть якщо проєктування і монтаж системи ви довірили професіоналам (що є найкращим рішенням), для правильної експлуатації важливо знати її особливості, складові, їхню роль. Саме про це ми сьогодні і поговоримо!

Все опалювальне обладнання можна розділити на три групи: для генерації, розподілу і передачі тепла. При цьому не важливо, говоримо ми про обігрів невеликого котеджу/квартири чи централізовану міську систему. Для зручності розглянемо складові опалення приватного будинку.З чого складається система опалення

Генерація тепла

Це обладнання, яке відповідає за переробку палива (газу, електроенергії, дров, пелет) і передачу отриманої енергії теплоносію (вода чи антифриз). Зазвичай за генерацію тепла відповідає котел. В більшості приватних осель та квартир у новобудовах встановлені газові моделі, оскільки вони забезпечують найвищий рівень зручності та найвигіднішу вартість опалення.

Розподіл тепла

Це найбільша група обладнання, адже до неї належать труби, циркуляційний насос, розширювальна ємність, грязьовик, колектор для теплої підлоги (якщо вона передбачена), запірна арматура. Від якості цих елементів напряму залежить довговічність системи.

За посиланням https://skvagina.com.ua/ua/otoplenie/tsirkuljatsionnye-nasosy/ циркуляційний насос для опалення легко підібрати за демократичною ціною.

Також за розподіл тепла опосередковано відповідають додаткові пристрої: група безпеки (манометр, запобіжний клапан та клапан для видалення повітря), датчики, термостати. Вони необхідні для тонкого регулювання температури в приміщеннях, а також для забезпечення нормальної роботи котла.

Передача тепла

За передачу тепла від котла до приміщення відповідають як розвідні труби, так і радіатори, стабільний тиск в яких забезпечує розширювальний бак.

На сторінці https://skvagina.com.ua/ua/otoplenie/rasshiritelnye-baki-dlja-otoplenija/ розширювальний бачок можна купити від перевіреного виробника.

Окрім того, за рахунок опалення можуть нагріватися тепла підлога і вода для побутових потреб. Також деякі українці обирають доволі екзотичні для нашої країни низькотемпературні системи, які проходять всередині стін чи навіть стелі, підтримуючи максимально м'який мікроклімат оселі.

Нагадаємо, що вибирати котел, труби, розширювальний бачок й інше опалювальне обладнання необхідно тільки після розробки проєкту з усіма супутніми розрахунками. Це дозволить придбати складові системи, які мають оптимальні характеристики. Рекомендується відмовитися від надмірної економії та надати перевагу продукції відомих виробників, яка супроводжується гарантією якості. У цьому випадку система опалення багато років не потребуватиме ремонту, додаткових витрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: