fbpx
Сьогодні
09:39 15 Жов 2022

В Італії обрали спікером Палати депутатів Фонтану, який є прихильником путіна

В Італії спікером парламенту обрали члена правої партії Лоренцо Фонтану

Про це пишуть Reuters та Rai.

У виданні зазначили, що Фонтана є прихильником президента рф володимира путіна. Він неодноразово закликав до скасування санкцій Євросоюзу, які були запроваджені проти росії через анексію Криму у 2014 році.

За Фонтану проголосували 222 депутати. Також його кандидатуру підтримала й партія Джорджії Мелоні націоналістично-консервативного спрямування "Брати Італії".

Нагадаємо, що Мелоні, ймовірно, очолить новий італійський уряд.

Хто такий Лоренцо Фонтана?

Він закликав до скасування антифашистського та антирасистського закону 1993 року, який, серед іншого, визнає злочином пропаганду "ідей, заснованих на расовій або етнічній вищості або ненависті".

"Я був вражений багатьма заявами путіна та великим християнським релігійним пробудженням, яке спостерігається в його країні", саме так у 2018 році Фонтана охарактеризував політику кремля.

Також політик заявляв, що одностатеві шлюби та масова імміграція загрожують знищити традиції Італії. До того ж, він також виступає проти абортів.

За даними видання La Stampa, він у 2014 році їздив до Криму як "спостерігач" на організованих росією псевдореферендумах.

Що відбувається в Італії?

14 липня прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що подасть у відставку, але президент країни Серджо Матарелла його відставку не прийняв.

21 липня Драгі вдруге подав у відставку з посади глави уряду — цього разу Матарелла його підтримав.

Причиною рішення подати у відставку стало голосування в Сенаті, під час якого партія "Рух п'яти зірок" бойкотувала голосування щодо пакета допомоги підприємствам і домогосподарствам, які постраждали від високих цін на енергоносії.

Зазначимо, що серед членів "Руху п'яти зірок" зараз триває розкол через підтримку України.

Лідер політсили Джузеппе Конте виступив проти курсу Італії на допомогу Україні у війні з росією. Водночас міністр закордонних справ Луїджі ді Майо підтримав політику Драгі.

Через це ді Майо навіть пішов із партії, забравши з собою десятки депутатів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: