fbpx
Сьогодні
12:00 05 Жов 2022

Російська компанія "Газпром" заявила про відновлення поставки газу до Італії

Російський "Газпром" заявив про відновлення транзиту газу через територію Австрії

Про це повідомила пресслужба компанії.

Це означає, що відтак відбудеться поновлення поставок до Італії, які зупинилися 1 жовтня.

У "Газпромі" заявили, що "спільно з італійськими покупцями вдалося знайти рішення щодо формату взаємодії в умовах регулятивних змін, що відбулися в Австрії наприкінці вересня".

Австрійський оператор готовий підтверджувати транспортні номінації "Газпром експорту". Це дозволяє відновити постачання російського газу через територію Австрії, додали у компанії.

Як раніше повідомляли, "Газпром" 1 жовтня призупинив постачання природного газу до Італії.

Сам "Газпром" стверджує, що зробив це, оскільки австрійський оператор відмовився підтвердити "транспортні номінації" після регуляторних змін, запроваджених в Австрії наприкінці вересня.

Натомість Міністерство енергетики Австрії заявило, що "Газпром" не підписав зміни до контракту, які відображають коригування технічних правил. Вони зазвичай вносяться на початку кожного газового року.

Нагадуємо, що Італійський енергетичний гігант Eni розглядає варіанти для розблокування поставок газу з РФ, які були зупинені в суботу через неузгодженість щодо регулювання в Австрії.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: