fbpx
Сьогодні
18:55 11 Жов 2022

російське міноборони почало вербувати на війну в Україну в'язнів колоній, - росЗМІ

Фото: Reuters

російське міністерство оборони з кінця вересня почало вербувати на війну в Україну в'язнів колоній¸ як це до цього робило ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє російське видання "Важные истории".

Про те, що оборонне відомство зайнялося вербування, виданню розповіли два джерела з-поміж родичів ув'язнених в ВК-3 Рязанської області та ВК-4 Ставропольського краю.

Обидві – так звані "червоні колонії", де тримають колишніх співробітників силових структур.

За даними джерел, міноборони пропонує долучитися до так званого батальйону "Шторм", створеного на базі Південного військового округу. Перших завербованих могли вивезти з ВК-4 у ніч на 11 жовтня.

Повідомляється, що умови контракту пропонуються аналогічні тим, які у ПВК "Вагнер", але довіра до військових у в'язнів більша.

ЗМІ припускають, що міноборони вербує у "Шторм" тільки засуджених, які утримуються в колоніях для колишніх співробітників.

Довідка

4 липня "Важные истории" повідомили, що в колоніях Санкт-Петербурга ув'язнених почали вербувати в "добровольці" для поїздки на війну в Україні у складі ПВК "Вагнера".

20 липня видання писало, що ПВК "Вагнера" проводила набір на службу серед російських в'язнів у півтора десятках колоній рф.

14 веренся у мережі з'явилося відео, на якому наближений до владіміра путіна олігарх Євгєній Прігожин, що також організував так зване ПВК "Вагнер" особисто закликає російських в'язнів воювати в Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: