fbpx
Сьогодні
22:08 09 Жов 2022

Зеленський заявив, що постійний терор проти цивільного населення є очевидною відмовою росії від переговорів

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що постійний терор проти цивільного населення є очевидною відмовою росії від переговорів.

Про це йдеться в його відеозверненні.

"Удари цієї ночі продовжили серію російських ракетних ударів по Запоріжжю, які лише цього тижня, за час із 3 жовтня, забрали життя вже щонайменше 43 людей. А ще були удари по Харкову, по містах Донбасу, по інших містах України… Ще були удари іранськими безпілотниками, авіаудари", – заявив Зеленський.

Президент наголосив, що абсолютна більшість із них – по цивільній інфраструктурі України, по цивільних людях.

"Постійний терор проти цивільного населення є очевидною відмовою Росії від справжніх переговорів. Терор – це злочин, за який має бути покарання. Терор на державному рівні – це один із найжахливіших міжнародних злочинів, який загрожує не лише комусь одному у світі, але й усій міжнародній спільноті", – підкреслив він.

Нагадаємо, що у ніч на 9 жовтня агресори атакували Запоріжжя, випустивши десяток ракет.

Пізніше в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв написав про те, що під завалами будинків багато людей та вже наразі виявлено 17 загиблих.

Російські агресори вдарили 12 ракетами по обласному місту.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: