fbpx
Сьогодні
17:14 07 Жов 2022

В Івано-Франківську працюватимуть прихистки для жінок, які постраждали від насильства під час війни: у чому рішення

Проєкт "Shelter for Women and Girls — victims of War Crimes" реалізується громадською організацією "Елеос-Україна"
за підтримки Посольства Латвійської Республіки в Україні.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна військова адміністрація, передає Рубрика

У чому проблема?

Сексуальне насильство під час війни — поширене явище як частина широкомасштабного нападу на цивільне населення або актів геноциду проти народу. Воно набуває масового характеру та вчиняється проти багатьох осіб із метою досягнення військових цілей, послаблення волі й супротиву громади, залякування і приниження. Після деокупації українських територій, з'являється багато фактів злочинів російської армії. Серед них — сексуальні злочини та тортури проти жінок, дівчат.

Яке рішення? 

На Франківщині у рамках проєкту "Shelter for Women and Girls — victims of War Crimes" відкриють прихистки для жінок, які постраждали від насильства. Проєкт реалізується громадською організацією "Елеос-Україна" за підтримки Посольства Латвійської Республіки в Україні.

Як це працює? 

Днями Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява з представниками Івано-Франківської ОВА побували у закладах, які переобладнують для облаштування шелтерів. Один з таких прихистків передбачатиме тимчасове перебування, а в іншому – постраждалі проходитимуть тривалу реабілітацію. Відкриття центру відбудеться вже на початку листопада, а поки що тривають завершальні роботи.

В Івано-Франківську працюватимуть прихистки для жінок, які постраждали від насильства під час війни

Команда проєкту також відвідала лікарню в Івано-Франківську. Саме тут лікуватимуть жінок, які через збройну агресію військових російської федерації постраждали від сексуальних злочинів та тортур. Ремонтні роботи допомогли здійснити корейські партнери із "Korean Peace Foundation".

В рамках проєкту передбачена:

  • безоплатна медична допомога у спеціалізованих клініках в Івано-Франківську, Мукачево та Києві;
  • проживання у реабілітаційному центрі з відповідним комплексом послуг, включаючи психологічний та соціальний супровід;
  • забезпечення юридичної допомоги у співпраці з державними органами та міжнародними організаціями, які працюють задля притягнення до відповідальності росіян, що вчинили сексуальні злочини в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: