fbpx
Сьогодні
13:06 06 Жов 2022

Українські військові від початку жовтня вже звільнили понад 400 км кв. Херсонщини, - Гуменюк

Від початку жовтня ЗСУ звільнили від російських загарбників вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонської області

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк на брифінгу 6 жовтня.

"Маємо досить переконливі успіхи, напрямки ми не називаємо, але вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонщини звільнено від окупантів (з початку активних дій в жовтні –ред.. І ми просуваємось далі", підкреслила Гуменюк.

Проте начальниця координаційного пресцентру зазначила, що ситуація на південному напрямку залишається досить складною, хоча і розвивається надзвичайно динамічно.

"Українські сили оборони просуваються, на кількох напрямках заглиблення по лінії фронту відбувається до 20 кілометрів", підкреслила вона.

Нагадаємо, британська розвідка повідомила, що на Херсонщині ЗСУ посунули лінію фронту ще на 20 км.

Як писала Рубрика, Збройні сили України звільнили від окупації російських загарбників іще вісім населених пунктів у Херсонській області.

А взагалі. станом на 4 жовтня, українські сили оборони загалом звільнили від російських загарбників 1534 населені пункти, у тому числі 483 на Харківщині.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: