fbpx
Сьогодні
15:32 06 Жов 2022

На Херсонщині українські військові за 5 днів вже звільнили 29 населених пунктів, – Генштаб

З 1 жовтня українські Збройні сили звільнили 29 населених пунктів у Херсонській області

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу 6 жовтня.

"З 1 жовтня 29 населених пунктів взято під контроль", зазначив він.

Громов повідомив, що на херсонському напрямку російські війська за рахунок резервів намагаються контратакувати, щоб стримати наступ ЗСУ та відновити контроль над втраченими територіями.

У свою чергу, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк заявила, від початку жовтня ЗСУ звільнили від російських загарбників вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонської області.

"Маємо досить переконливі успіхи, напрямки ми не називаємо, але вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонщини звільнено від окупантів (з початку активних дій в жовтні –ред.. І ми просуваємось далі", підкреслила Гуменюк.

Нагадаємо, британська розвідка повідомила, що на Херсонщині ЗСУ посунули лінію фронту ще на 20 км.

Як писала Рубрика, Збройні сили України звільнили від окупації російських загарбників іще вісім населених пунктів у Херсонській області.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: