fbpx
Сьогодні
19:09 04 Жов 2022

Генсек НАТО отримав заявку України, далі її розглядатимуть посли країн Альянсу, – ОП

English version here

Україна у форматі ноти офіційно направила заявку щодо членства в НАТО генеральному секретарю Альянсу, далі її розглядатимуть на рівні послів держав-членів.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква на брифінгу.

"На сьогоднішній день генеральний секретар отримав заявку офіційно шляхом ноти від України і наступним етапом стане обговорення цієї заявки на рівні Північноатлантичної ради, тобто на рівні послів держав-членів НАТО у Брюсселі", – сказав він.

Жовква нагадав, що лідери дев'яти країн вже оприлюднили звернення щодо підтримки членства України в Альянсі.

Також він пояснив, що заявлена Україною "прискорена процедура" вступу в НАТО означає відсутність необхідності ПДЧ.

"Коли Україна заявляє про те, що рухатиметься до НАТО за прискореною процедурою, це означає те, що на сьогоднішній день, враховуючи досвід таких країн, як Швеція і Фінляндія, Україна розраховує на те, що рух до членства в НАТО буде продовжуватися без застосування інструменту Плану дій щодо членства, який до сьогодні був одним із обов'язкових елементів", – зауважив він.

Заступник керівника ОП підкреслив, що наразі Президент і дипломатична служба ведуть перемовини з державами-членами НАТО, щоб українська заявка "набула практичного розгляду".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: