fbpx
Сьогодні
17:11 02 Жов 2022

Рада планує націоналізувати понад 900 об’єктів, що належать рф: що відомо

Фото: Рубрика

На найближчому засіданні Верховна Рада розгляне питання про націоналізацію за особливою процедурою активів РФ в Україні.

Про це повідомила заступниця голови комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, передає пресслужба ВРУ в Telegram.

Повідомляється, що Кабмін уклав перелік, до якого увійшло більш як 900 об'єктів, що належать безпосередньо Росії як державі.

За словами депутатки, до списку об'єктів увійшли такі відомі підприємства як "Енергомашспецсталь" у Краматорську, що на 92% належить офшорній кіпрській компанії, яку контролює "Росатом". Також у цьому переліку є і всім відома мережа магазинів BROCARD, що на 100% контролюється офшорною компанією, яка, своєю чергою, контролюється Міністерством промисловості РФ. 

Додається, що примусове відчуження цих об'єктів відбудеться за особливою процедурою.

Раніше США та Велика Британія розширили санкції проти рф через нову анексію.

Нагадаємо, що диктатор рф володимир путін 30 вересня підписав укази про "приєднання" до рф частково окупованих Запорізької, Херсонської, Донецької та окупованої Луганської областей України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: