fbpx
Сьогодні
12:30 02 Жов 2022

"Митний безвіз" з Євросоюзом: в обох напрямках вже прямують перші вантажі

Фото: Shoppingpl.com

В Україні, 1 жовтня, запрацювала конвенція про процедуру спільного транзиту (CCTP) або так званий "митний безвіз"

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Як зазначили у відомстві, перші вантажі вже прямують в обох напрямках.

У міністерстві повідомляють, що першою країною, з якої було відправлено вантаж для доставки в Україну під процедурою спільного транзиту, стала Німеччина.

"Сьогодні, 1 жовтня, для України набрали чинності положення Конвенції про процедуру спільного транзиту.

І для бізнесу відкрилась можливість міжнародного переміщення товарів з 35 іншими країнами-учасницями за одним транзитним документом", написано в повідомленні.

Перша транзитна декларація Т1 була відправлена 1 жовтня з Німеччини до України. Митники вже бачать її в електронній транзитній системі NCTS та очікують на прибуття вантажівки.

У міністерстві зазначили, що Україною також було оформлено першу транзиту декларацію на виїзд. За нею вантаж зараз прямує через Польщу до Німеччини.

Наразі в системі також очікують прибуття товарів у митницю відправлення та інші декларації, за якими товари будуть поміщені під процедуру спільного транзиту та доставлені до митниць призначення на території країн-учасниць Конвенції.

Додається, що відповідно до "митного безвізу", для доставки вантажів з однієї країни в іншу подається єдиний транзитний документ: від митниці відправлення до митниці призначення.

Це прискорює проходження митних формальностей на кордоні та зменшує відповідні витрати для підприємств.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів 27 вересня схвалив постанови, які дозволять Україні приєднатися до Конвенцій про процедуру спільного транзиту і спрощення формальностей у торгівлі товарами, тобто – "митного безвізу".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: