fbpx
Сьогодні
20:05 30 Вер 2022

Майстри на Вінниччині роблять металеві пічки для військових

Фото: t.me/GolosUkrainy

Майстри зі Жмеринки на Вінниччині з власної ініціативи безплатно роблять металеві пічки для військових. Активісти потребують грошей тільки на метал.

Про це повідомляє Голос України.

У чому проблема?

Зараз знову настають холоди, і нашим захисникам на передовій дуже потрібні зручні засоби, щоб зігрітися та готувати їжу.

Яке рішення?

Десятеро майстрів працюють у майстерні металевих виробів жмеринського підприємця Олега Перепечая. Напередодні зими вони зосередилися на виготовленні буржуйок для тих, хто нині на фронті у бліндажах чи окопах.

Як це працює?

Майстри роблять пічки двох видів: менших і більших розмірів. Більші дообладнані пристосуванням для приготування їжі: грієшся – і одночасно харчі готуєш чи розігріваєш раніше приготовлені.

За словами пана Олега, на малу буржуйку витрачають один лист металу вартістю чотири тисячі гривень, на велику – на дві тисячі більше. На їхніх виробах є відомий усім знак – тризуб.

металеві пічки для військових

Фото: t.me/GolosUkrainy

Як тільки розпочалася велика війна, вони виготовляли бронежилети. Щоб підтвердити їх надійність, звернулися до правоохоронців. Разом з ними тестували вироби. Майстри й без того не сумнівалися у надійності. Треба було переконати в цьому інших.

Скоби для бліндажів, ломи, монтувальні інструменти, "кішки" – такі вироби майстри зі Жмеринки теж поставляли на фронт.

Нині стараються зігріти більше військових. Працюють, як кажуть, з ранку й до смерку. Грошей за працю не просять. Вважають це своїм внеском у майбутню Перемогу. Хоча робота у них непроста.

Як допомогти?

З матеріалами допомагають волонтери. Про старання майстрів дізналася колишня одногрупниця Олега Перепечая, разом навчалися у виші. Звати її пані Людмила. Нині жінка проживає за кордоном. Переказала кошти, а разом з ними додала часточку свого тепла. Так написала про це у повідомленні.

Навіть одна гривня може зігріти військових. Зрозуміло, якщо такі кошти надішле багато людей. Так вважають майстри, які закликають небайдужих зігріти наших захисників разом.

Повідомляємо номер банківської картки Олега Перепечая: 5218 5722 2197 0333.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: