fbpx
Сьогодні
14:52 29 Вер 2022

У жовтні кияни зможуть оплачувати проїзд у наземному транспорті банківською карткою: як працює це рішення

Щоб заплатити, треба прикласти карту з PayPass або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора.

Про це повідомив заступник голови КМДА з питань цифрового розвитку Петро Оленич в інтервʼю "Вечірньому Києву".

У чому проблема? 

В Києві банківською карткою можна оплатити проїзд тільки в метро. У наземному транспорті можна це зробити або за допомогою транспортної картки "Київ Цифровий" або QR-квитком. Проте так оплачувати проїзд не всім зручно.

Яке рішення?

У наземному транспорті Києва з жовтня за проїзд можна буде розплатитися банківською карткою чи телефоном з PayPass. Тестують таку систему у закритому режимі. Зараз працюють над швидкістю оплати, щоб мінімізувати черги на виході з транспорту.

Як це працює?

Оплата карткою працюватиме за естонською системою електронного квитка, якою користуються в Європі. Для оплати банківською карткою використовуватимуть ті самі валідатори, через які відбувається оплата карткою "Київ Цифровий".

Щоб заплатити, треба прикласти карту з PayPass або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора. Сервіс дозволить користуватись і карткою киянина. Валідатори автоматично будуть перевіряти чи прив'язана до неї пільга. 

Якщо контролер проситиме підтвердити оплату, пасажир має продиктувати останні чотири цифри картки або показати списання в банківському застосунку.

Транзакція триватиме пів секунди (оплата через турнікети в метро забирає близько чотирьох секунд).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: