fbpx
Сьогодні
11:34 28 Вер 2022

"Погроз буде ще багато": Зеленський закликав світ реагувати на залякування рф використати ядерну зброю

Світ має бути міцним і не боятися залякувань з боку агресора щодо використання ядерної зброї

Про це інформує Рубрика, посилаючись на сайт Глави держави.

Президент Володимир Зеленський закликав світову спільноту реагувати на погрози росії щодо використання ядерної зброї, адже таких залякувань буде ще багато.

"Бо таких погроз (ядерною зброєю – ред.) буде ще багато. Щоб їх було менше, має бути системно виписано, якою буде реакція. Навіть на слова чи наміри. Щоб такі військово-політичні керівники боялися навіть думати погрожувати будь-якій державі чим завгодно – ядерною зброєю, чи голодом, чи анексію, чи окупацією", наголосив Зеленський.

Український президент додав, що можна вірити чи не вірити в погрози росії, але світ має бути міцним і не боятися залякувань з боку агресора.

Глава країни переконаний в тому, що Україна може подати приклад таких змін у системі міжнародної безпеки.

Оскільки саме на українській території росія порушувала права людини, захоплювала атомну електростанцію та погрожувала ядерною зброєю.

Нагадаємо, що раніше, 25 вересня Володимир Зеленський заявив, що не вважає "блефом" слова путіна про застосування ядерної зброї.

Довідка

27 вересня заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що росія може безкарно завдати ядерного удару по Україні. Тому що країни НАТО не зроблять прямих кроків у відповідь.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що погрози росії щодо застосування ядерної зброї доводять, що РФ не має права володіти ядерною зброєю.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що можливе використання РФ ядерної зброї не зупинить Україну в обороні її територій.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: