fbpx
Сьогодні
22:48 28 Вер 2022

Макрон поїде до Берліна для робочої зустрічі з Шольцем

Президент Франції Емманюель Макрон у понеділок, 3 жовтня, приїде до Берліна для робочої зустрічі з німецьким канцлером Олафом Шольцем – сторони планують узгодити позиції напередодні неформального саміту лідерів ЄС у Празі.

Про це пише Politico з посиланням на три джерела, ознайомлені з підготовкою візиту.

Зустріч, за умови, що Шольц одужає від COVID-19, припаде на історичну дату – день возз'єднання Німеччини. Метою зустрічі буде узгодження позицій Франції та Німеччини напередодні неформального саміту лідерів ЄС у Празі в четвер і п'ятницю.

Очікується, що на порядку денному будуть енергетична криза, обмеження цін на газ, нещодавні вибухи на російських трубопроводах в Балтійському морі та нові санкції проти Росії, які Європейська комісія запропонувала в середу.

Президенти також планують обговорити підтримку України та франко-німецьке співробітництво у сфері оборони – напружену тему, оскільки і Францію, і Німеччину критикують за ненадання Києву адекватної військової допомоги.

Ні Берлін, ні Париж ще офіційно не підтвердили зустріч через позитивний тест Шольца на коронавірус в понеділок. Однак прессекретар Шольца заявив журналістам у понеділок, що канцлер "дуже сподівається", що одужає протягом тижня, і це дозволить йому взяти участь в понеділок в урочистостях з нагоди возз'єднання Німеччини в Ерфурті.

Згідно з попереднім планом, Шольц повернеться до Берліна після урочистостей, щоб прийняти Макрона на робочій вечері.

Наступного тижня у Шольца заплановано ще більше зустрічей на високому рівні. У вівторок він прийме прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте в Берліні для німецько-нідерландських переговорів з питань клімату, а в середу вирушить до північного іспанського міста Ла-Корунья на іспансько-німецькі урядові консультації.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: