fbpx
Сьогодні
12:11 27 Вер 2022

На Луганщині ЗСУ відбили атаки окупантів біля 7 населених пунктів, – дані ОВА

Фото: Нацполіція Донеччини

На Луганщині за минулу добу ЗСУ відбили атаки російських загарбників в районах населених пунктів Соледар, Курдюмівка, Зайцеве, Майорськ, Бахмут, Кам'янка, Первомайське

Про це інформує Рубрика. посилаючись на дані ОВА станом на 27 вересня.

Яе зазначають, загарбники не припиняють масовано обстрілювати області.

Луганщина

Загарбники обстрілювали позиції наших бійців з усіх видів озброєння. Зокрема, уночі по позиціях захисників окупантами нанесено 12 артилерійських та 7 авіаударів.

Одеська область

Уночі ворог влаштував чергову атаку дронів-камікадзе. Всі три дрони-агресори знищені силами протиповітряної оборони.

Запорізька область

Сьогодні зранку ворог вчергове атакував Запоріжжя. Поцілив десятьма ракетами С300 в об'єкти інфраструктури обласного центру.

На місцях уражень виникли пожежі, працюють рятувальники. Пошкоджена лінія електропередач. Профільні служби вже відновлюють мережу. Дані щодо наслідків уточнюють.

За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Сумська область

Сьогодні зранку по території Шалигинської громади росіяни били з мінометів — три "прильоти" та черги зі стрілецької зброї. Наслідки уточнюють. Вночі по Шалигинській громаді росіяни гатили із реактивних систем залпового вогню. Попередньо, — без постраждалих.

Дніпропетровщина

Агресори знову завдали ударів по Нікопольському району. Під вогонь потрапили Нікопольська, Марганецька та Червоногригорівська громади. Били з РСЗВ та важкої артилерії.

Попередньо, без загиблих та поранених.

У Нікополі пошкоджені 15 будинків, 6 господарських споруд та автівки. У Марганці пошкоджені 10 будинків, дитячо-юнацька спортивна школа, зона відпочинку, газогін та лінії електропередач. У Червоногригорівській громаді масштаби руйнацій уточнюються.

Харківщина

Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював населені пункти Чугуївського, Куп'янського, Харківського, Ізюмського та Лозівського районів області.

Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, гаражі та крамниці. В Чугуївському районі постраждало агропідприємство та м'ясокомбінат, в Куп'янському — навчальний заклад.

Внаслідок ракетного удару по м. Первомайський Лозівського району частково зруйновані 3 житлові будинки.

Загинули 8 осіб, серед них — 15-річна дитина.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями від ворожих обстрілів госпіталізовано 5 людей. Усі вони мешканці Куп'янського району.

Донецька область

Напередодні ввечері — удари по Краматорську та Слов'янську. Зруйновані та пошкоджені приватні будинки та багатоповерхівки. Четверо людей поранені.

Вночі — обстріл м.Красногорівка, пошкоджені будинки.

Обстріли Світлодарської МВА: с. Одрадівка, ст. Майорськ. Зв'язок відсутній у всіх населених пунктах.

Впродовж ночі — інтенсивні обстріли позицій поблизу Торецька. Вчергове пошкоджено лінію електропередач у м.Торецьк, в результаті частина міста без електрики. Проводяться ремонтні роботи.

Приблизно з 8:00 розпочалися обстріли в районі селищ Піски, Водяне, Невельське Очеретинської громади.

На Донеччині за добу — 3 загиблих, 13 поранених.

Миколаївщина

Уночі місто Миколаїв двічі зазнав масованих обстрілів, попередньо з РСЗВ "Торнадо-С" ворог вдарив по різних районах міста.

Наразі відомо про пошкодження низки цивільних об'єктів в центрі міста, зокрема житлових будинків, магазинів та мережі водопроводу. Також внаслідок обстрілу сталося руйнування складського приміщення з подальшим горінням. За попередньою інформацією, — постраждалих немає.

Вночі ворог завдавав артилерійських ударів по аквазоні м. Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає. Вранці у місті знову пролунав вибух. Детальна інформація з'ясовується.

Вночі також зафіксовано ракетний обстріл с. Весняне Веснянської громади, внаслідок чого частково зруйновано та пошкоджено житлові будинки, соціальну інфраструктуру, гаражі, автівки. Постраждалих немає.

Також вчора та сьогодні зранку обстріляно с.Червона долина. Влучання в раніше зруйновані будинки. Постраждалих немає.

Херсонщина

Ситуація залишається надзвичайно складною, тривають активні бойові дії. Вкотре було обстріляно Бериславський район. Найбільше постраждала Високопільська громада. Є руйнування цивільної інфраструктури та поранені місцеві.

За інформацією ОК "Південь" нашою авіацією нанесено 9 ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 310 завдань.

Зокрема уражено район зосередження ворожого озброєння та техніки на Бериславщині, посилено вогневий контроль Антонівського мосту, унеможливлено використання переправи в районі Нової Каховки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: