fbpx
Сьогодні
09:49 27 Вер 2022

Окупанти завдали удару по центру Миколаєва зі "Смерча" та "Торнадо", з артилерії обстріляли Очаків

Російські загарбники 27 вересня вдарили по центру Миколаєва із реактивних систем залпового вогню

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, на Фейсбук пресофіцера Миколаївської ОВА Дмитра Плетенчука.

Як зазначають унаслідок обстрілу пошкоджено низку цивільних об'єктів у центрі міста: будинки, магазини, мережу водопроводу.

"Сьогодні вночі в самий центр міста прилетіла невисокоточна ракета типу "Смерч". Це чистий терор мирного населення", наголосив очільник області.

Пресофіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук опублікував відео наслідків нічних ударів окупантів по Миколаєву.

Одна з ракет упала в парку.

Перед цим він також повідомив, що цієї ночі Миколаїв двічі зазнав масованих обстрілів – орієнтовно о 01:04 та 04:02.

"Попередньо, з РСЗВ "Торнадо-С" ворог вдарив по різних районах міста. Наразі відомо про пошкодження низки цивільних об'єктів в центрі міста, зокрема житлових будинків, магазинів та мережі водопроводу", – написав Кім.

Також внаслідок обстрілу сталося руйнування складського приміщення з подальшим горінням.

Зі слів голови ОВА, за попередньою інформацією постраждалих немає.

Очільник області також повідомив, що напередодні ракетою С-300 зруйновано зупинку громадського транспорту в одному з населених пунктів поблизу Миколаєва.

Голова ОВА додав, що у Миколаївському районі з 01:30 ворог завдавав артилерійських ударів по аквазоні м. Очаків Очаківської громади.

"Постраждалих немає. Вранці, о 07:15, у місті знову пролунав вибух. Детальна інформація з'ясовується", зазначив чиновник.

Кім також розповів, що о 04:04 зафіксовано ракетний обстріл с. Весняне Веснянської громади. Внаслідок чого частково зруйновано та пошкоджено житлові будинки, соціальну інфраструктуру, гаражі, автівки. Постраждалих немає.

Баштанський район

Під постійним вогнем залишаються населені пункти, що знаходяться на лінії розмежування Березнегуватської громади. Так, 26 вересня, о 12:40, було обстріляно околиці с. Мурахівка та о 18:20 околиці станції Березнегувате. Також о 13:05 та 18:50 вибухи лунали в смт Березнегувате і за його межами. Постраждалих та руйнувань немає.

У понеділок близько 14:00 й 16:00 та близько 04:00 ранку у вівторок були обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

Тривають обстріли Широківської громади. У понеділок обстрілювали с. Широке та його околиці – пошкоджено два житлові будинки, також влучили по городах та дорогах. Крім того, опівночі були влучання в сільгосппідприємство за межами села.

Вдень і вночі обстрілювали с. Червона долина – влучили в раніше зруйновані будинки. Постраждалих немає.

Як повідомляла Рубрика, обласний центр Миколаїв двічі за ніч зазнав потужних обстрілів з боку російських загарбників.

Нагадаємо, що вранці вівторка, 27 вересня, російські загарбники нанесли ракетний удар по мирному обласному центру Запоріжжя.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: