fbpx
Сьогодні
12:11 26 Вер 2022

Казахстан не визнає результати російських псевдореферендумів на окупованих територіях України

Казахстан не визнає можливої анексії росією захоплених територій України через проведення там так званих "референдумів".

Про це заявило в понеділок Міністерство закордонних справ Казахстану, передає Reuters.

"Що стосується проведення "референдумів"… Казахстан дотримується принципів територіальної цілісності держав, їх суверенної рівноцінності та мирного співіснування", – заявив речник МЗС Айбек Смадіяров.

Він також підтвердив відданість влади Казахстану раніше озвученій позиції президента країни Касим-Жомарта Токаєва про необхідність врегулювання російсько-українського конфлікту відповідно до Статуту ООН.

"Ми підтверджуємо нашу готовність надавати всіляке сприяння налагодженню політичного діалогу. Водночас наша країна вважає, що збереження стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівні є найважливішою метою", – сказав Смадіяров.

Довідка

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

При цьому результати соціологічного дослідження свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: