fbpx
Сьогодні
10:57 14 Вер 2022

До Києва сьогодні приїде з робочим візитом очільниця Єврокомісії фон дер Ляєн

English version here

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу прибуде до столиці України Київ на переговори з президентом Володимиром Зеленським

Про це Урсула фон дер Ляєн сказала у своєму щорічному зверненні "Про становище Союзу" в Європарламенті, пише кореспондент ЄП, Твіттер очільниці Єврокомісії.

У своєму виступі фон дер Ляєн перерахувала кроки та плани для подальшого зближення України і ЄС.

А також проанонсувала свій візит до Києва.

"У березні ми успішно приєднали Україну до нашої електромережі. Це планувалось на 2024 рік, а ми зробили це всього за два тижні і сьогодні Україна експортує електроенергію до ЄС", – сказала вона.

Президентка Єврокомісії наголосила, що хоче суттєво розширити цю взаємовигідну торгівлю.

"Ми вже призупинили імпортні мита на український експорт. Ми приймемо Україну у нашу вільну європейську мережу роумінгу, справді настав час зробити це.

Наші "лінії солідарності" є великим успіхом. І, грунтуючись на цьому всьому, комісія працюватиме з Україною, щоб піти ще далі, і щоб забезпечити безперебійний доступ України до єдиного ринку ЄС.

Наш єдиний ринок – це одна з найбільших історій успіху, і настав час зробити його історією успіху для наших українських друзів.

Саме тому сьогодні я їду до Києва обговорити це все з президентом Володимиром Зеленським і показати йому, що єдиний ринок має потенціал також і для майбутнього України", – сказала фон дер Ляєн.

Вона також висловила переконання, що путін програє свою загарбницьку війну, а Україна та Європа її виграють.

Крім того, глава Єврокомісії пообіцяла, що ЄС продовжить підтримку України та посилюватиме санкції проти РФ, які вже завдали їй величезної шкоди.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: