fbpx
Сьогодні
13:50 09 Вер 2022

Попри призупинення роботи деяких підприємств, якість повітря в Запоріжжі не покращується

Екологи наполягають на проведенні додаткових аналізів на маркерні речовини.

Департамент захисту довкілля ЗОВА проаналізував якість повітря в Запоріжжі за перше півріччя 2022 року та порівняв дані з минулим роком. Про результати повідомляє ГО "Чисте повітря України".

Висновки аналізу такі: незважаючи на зменшення обсягів виробництва промисловими підприємствами, стан забрудненості повітря у Запоріжжі знаходиться в незадовільному стані, найбільші перевищення спостерігаються по сірковуглецю та сірководню.

"За умови різкого падіння виробничих потужностей відбувається зменшення вмісту пріоритетних забруднюючих речовин (крім хлористого водню та двоокису сірки, рівні яких не змінилися)", — зазначено у висновках.

Разом з тим екологи зазначають, що оскільки значна частина суб'єктів господарювання (малий і середній бізнес) не подає звітності — реальна картина техногенного впливу не відображена.

Автори пропонують встановити маркерні речовини, характерні для викикдів кожного підприємства. Наприклад, викиди вуглецю оксиду є панівними для виробництва чавуну та агломерату, фенолу – є маркерними для виробництва графітових виробів, коксохімічної продукції.

Зазначений аналіз направлено до Запорізької міської ради для розгляду та ухвалення рішення щодо розробки плану поліпшення атмосферного повітря на території міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: