fbpx
Сьогодні
22:40 07 Вер 2022

Французький генерал: українські сили до жовтня можуть деокупувати Херсон

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Колишній глава військової місії Франції при ООН генерал Домінік Трінкван вважає, що контрнаступ України на півдні розгортається успішно, і якщо не станеться несподіваних поворотів, українські сили вже до жовтня можуть деокупувати Херсон.

Про це Трінкван заявив в інтерв'ю телеканалу France 24.

Французький генерал зауважив, що Україна методично готувалася до контрнаступу, що можна побачити з її попередніх дій: знищення складів і командних пунктів російських військ за допомогою далекобійної зброї, а також діяльності партизанського руху.

"Росіяни, схоже, здивовані використаними методами. Руйнування складів боєприпасів і логістичних пунктів, передусім залізниці, суттєво їх похитнуло. Тепер, якщо війська, розміщені на захід від Дніпра, не отримуватимуть снарядів, вони не зможуть оборонятися. Якщо вони більше не отримують припасів, це для деяких підрозділів буде критичним",– зазначає Трінкван.

Він також вважає, що багато російських солдатів віддають перевагу втечі з поля бою, аніж опору, оскільки деякі з них "перебувають на полі бою чотири-п'ять місяців, не були замінені й, напевно, перебувають у поганій формі".

"Зараз у росіян велика проблема з людськими ресурсами. Вони намагаються набрати багато людей, але Путін, який не хоче оголошувати війну, не може видати указ про мобілізацію. Він хоче й далі робити враження, що все йде нормально", – стверджує генерал.

На думку Трінквана, "до зими українці можуть взяти під контроль весь правий берег Дніпра включно з містом Херсон": "Не забуваймо, що місто швидко було захоплене внаслідок раптового нападу на початку березня, але населення взагалі не в захваті від російської окупації".

Довідка

29 серпня оперативне угруповання "Каховка" повідомило, що українські захисники знищили практично всі великі мости поблизу Херсона й прорвали першу лінію "оборони" російських військ у Херсонській області.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: