fbpx
Сьогодні
21:07 06 Вер 2022

У Білому домі заявили, що визнання рф спонсором тероризму може нашкодити Україні

Речниця Білого дому Карін-Жан П'єр заявила, що проголошення рф державою-спонсором тероризму з боку США може призвести до послаблення підтримки України та нашкодити гуманітарним зусиллям.

Про це вона заявила на брифінгу у вівторок.

"Визнання (росії спонсором тероризму) може мати небажані наслідки для України та світу. Приміром, згідно з гуманітарними експертами й організаціями, з якими ми говорили, це може серйозно вплинути на постачання допомоги в окремі райони України", – сказала речниця Білого дому.

Вона додала, що такий крок Вашингтона може зашкодити гуманітарним зусиллям із полегшення експорту продовольства і ускладнити реалізацію "зернової угоди".

"Це також підірве безпрецедентні багатосторонні умови, які були вкрай дієвими для притягнення до відповідальності путіна, а також підірве нашу здатність підтримувати Україну за столом переговорів", – зазначила Карін-Жан П'єр.

"Ми вже запровадили суворі обмеження, які відповідають рівню проголошення (рф спонсором тероризму). Наші санкції, експортний контроль і заходи з подальшої ізоляції рф від глобальної економіки мають значний вплив", – додала представниця Білого дому.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: