fbpx
Сьогодні
15:24 04 Вер 2022

Росія не проводитиме чемпіонат світу зі спортивної стрільби: рф позбавили права на це

Фото: Ілюстративне

Наступного року чемпіонат світу зі стрільби прийматиме Азербайджан

Про це повідомляє Міжнародна федерація спортивної стрільби (ISSF).

Як зазначили у федерації, росію позбавили права на світову першість.

Натомість чемпіонат відбудеться в азербайджанському Баку.

Нагадаємо, що росія мала приймати стрілецьку світову першість вже цього року. Проте через санкції Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), що звинуватило російську сторону в маніпуляції допінг-пробами спортсменів у московській лабораторії, проведення турніру в РФ відклали до 2023 року.

ISSF не наводить конкретну причину для перенесення змагань до Баку.

Та ймовірним приводом для цього може слугувати позиція Міжнародного олімпійського комітету, що рекомендував спортивним федераціям утриматися від проведення своїх змагань в росії та Білорусі на тлі повношмастабної війни, яку обидві держави з лютого ведуть в Україні.

На рішення виконавчого комітету ISSF також могла вплинути фігура президента організації, російського олігарха Владіміра Лісіна.

У квітні українська федерація спортивної стрільби звинуватила функціонера в тісних зв'язках з владою РФ та відмовилася через це від фінансової допомоги з боку ISSF на тлі повномасштабної війни.

Довідка

У вересні-жовтні цього року світову першість зі стендової стрільби прийматиме хорватський Осієк. Змагання розпочнуться 19 вересня й триватимуть до 12 жовтня.

12 жовтня в єгипетському Каїрі має розпочатися чемпіонат світу з кульової стрільби. Турнір триватиме упродовж двох тижнів до 25-го числа.

Як повідомляє видання Inside the Games, російський президент ISSF Лісін має намір переобиратися на посаду. Відповідні вибори пройдуть на Конгресі ISSF, що в листопаді цього року проходитиме в Каїрі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: