fbpx
Сьогодні
13:44 30 Сер 2022

У Офісі Президента заявили, що директора НАБУ будуть обирати не менше 3 місяців

За оптимістичними прогнозами директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) оберуть не раніше, ніж через три місяці

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на коментар заступника глави Офісу президента Андрія Смирнова журналістам.

"22 вересня має розпочатися конкурс з обрання директора НАБУ. З урахуванням усіх процедур, мені здається, що він має завершитися протягом трьох місяців, десь так приблизно", наголосив він.

Смирнов пояснив журналістам, що дата обрання директора НАБУ буде залежати від багатьох чинників.

Зокрема, мова йде про регламент роботи комісії, терміни проведення співбесід тощо.

Таким чином, припустив Смирнов, "керуючись обережним оптимізмом, я розраховую на те, що цей конкурс може легко завершитися за три місяці".

Довідка

Нагадаємо, 1 липня президент Володимир Зеленський заявив, що конкурс на керівника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) буде оголошено найближчим часом.

Навесні 2022 року мав відбутися конкурс з обрання директора НАБУ. Антикорупційники раніше застерігали, що чинна влада спробує затягнути цей процес.

6 червня завершилося інтернет-голосування за нових членів Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України. У результаті голосування до складу Ради увійшло 15 осіб.

На початку серпня голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що команда президента готується зірвати конкурс на директора НАБУ.

З його слів, на це вказує зареєстрований "слугою народу" Андрієм Клочко законопроєкт, який встановлює нові вимоги до кандидатів на посаду та обмеження щодо участі у конкурсі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: