fbpx
Сьогодні
Екслюзив 16:14 21 Сер 2022

У Києві відбулось відкриття мобільної виставки "Разом ми – Європа"

English version here

Фото: Рубрика

У Національній філармонії України презентували цілі комунікаційної кампанії та програму заходів, спрямованих на підвищення обізнаності українців про всебічну підтримку, солідарність та допомогу ЄС, яку вже надано Україні під час війни. І розкрили плани щодо подальшого сприяння.

Після презентації відбулось офіційне відкриття мобільної виставки «Разом ми — Європа» під Аркою Свободи українського народу.

 Експонати виставки представляють роботи українських ілюстраторів, які передають погляд художниць на війну в усіх її проявах та на допомогу Україні з боку ЄС.

Загалом, від початку російської агресії, ЄС надав вже майже €7 мільярдів макрофінансової, бюджетної, гуманітарної, надзвичайної та кризової допомоги Україні.

2,5 мільярди було передано на потреби Української армії. Підтримка армії держави, яка не є членом Союзу є новим механізмом для ЄС і ми продовжимо надавати цю підтримку.

Близько €425 мільйонів було на цивільний захист населення.

Почесними гостями відкриття стали Матті Маасікас — естонський дипломат, Глава представництва ЄС в Україні, та Ольга Стефанішина, Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Пан Маасікас наголосив, що ЄС підтримує Україну та українців у їх прагненні до євроінтеграції: підтримує реформи та підтримує цивільних, які вимушені жити в реаліях війни.

Цей захід — лише початок цілої серії онлайн-заходів, які покликані продемонструвати ту підтримку, яку ЄС надає Україні. І показати, що разом ми Європа.

У свою чергу, Ольга Стефанішина зазначила, що сьогодні ухвалюється багато рішень, які  ніколи не ухвалювались і мають історичний характер. Вона пригадала, що на початку війни ЄС відкрило свої кордони для біженців без будь-яких умов, щоб тільки люди могли врятуватись. 

«Ніколи ще такі рішення союзом не ухвалювались так просто. Ніколи ще ЄС не надавав військової допомоги країні, яка не є членом союзу.»

Пані Ольга зауважила, що санкції, які впроваджуються проти рф, допомагають ЄС здобувати свій суверенітет,  а також незалежність від енергетичного шантажу, військового шантажу, який сьогодні використовує Росія.

«Є багато сторінок в історії Європі, які були написані за ці 180 днів. Ми написали історію нової, більш сильної Європи», — заявила Ольга Стефанішина. 

Комунікаційна кампанія «Разом ми Європа» покликана продемонструвати підтримку, яку Європа готова надавати Україні на шляху до перемоги та в подальшому, в процесі приєднання до сім'ї країн-членів союзу.

"Ця кампанія — це не про політичний тиск, це про надію для людей, які живуть в умовах війни. Ми хочемо показати громадянам і в Україні і за кордоном, наскільки наша країна вже є інтегрованою до ЄС", — заявили на початку заходу. 

В рамках виставки працював і «мобільний офіс» Укрпошти. Кожен бажаючий міг створити власну листівку для захисників, яку доставлять на фронт до Дня Незалежності. Писати можна було як конкретній людині, так і незнайомцям (залишивши адресу отримувача пустою).

Одним з перших своє послання бійцям створив маленький Тимофій Сумак. Його мама Людмила сказала, що листівка призначена конкретній людині. Бажаємо Тимофійчику та всім діткам дочекатись своїх захисників з перемогою.

Фото "Рубрики"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: