fbpx
Сьогодні
18:22 11 Сер 2022

Мер Мелітополя просить МКЧХ терміново організувати "зелений коридор", щоб поставити мешканцям йодид калію

мер Мелітополя Іван Федоров. Фото: GettyImages

Міський голова тимчасово окупованого Мелітополя звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста з терміновим проханням допомогти організувати "зелений" коридор і поставити мешканцям йодид калію на випадок аварії на Запорізькій АЕС.

ідповідна заява оприлюднена міського голови Мелітополя Івана Федорова у Телеграмі.

"Щодня рашисти створюють загрози аварій на Запорізькій АЕС, які можуть призвести до ядерної катастрофи. Сподіваємось, їм вистачить глузду припинити це робити, проте маємо бути на крок попереду й захистити наших мешканців від можливого радіаційного забруднення. За кошти місцевого бюджету ми готові оперативно закупити й розповсюдити серед мелітопольців йодид калію – медпрепарат, необхідний для захисту від небезпечного накопичення радіоактивного йоду у щитоподібній залозі людини", – написав він.

Федоров зауважив, що російські військові вже четвертий місяць не погоджують "зелений" коридор, щоб влада мала змогу централізовано доставляти в Мелітополь гуманітарний вантаж.

Саме тому він звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста з терміновим проханням допомогти організувати "зелений" коридор і поставити мешканцям тимчасово окупованих територій медпрепарат, який може допомогти врятувати життя.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: