fbpx
Сьогодні
19:49 08 Сер 2022

У МЗС Польщі заявили, що звіт Amnesty International свідчить про сильний вплив рф на організацію

English version here

Заступник міністра закордонних справ Польщі вважає, що скандальний звіт Amnesty International є ознакою "далекосяжного ступеня відірваності від реальності" організації.

Про це інформує Polskie Radio.

Віцеміністр закордонних справ Польщі Марцін Пшидач заявив, що останній звіт Amnesty International, в якому організація заявляє, що українська армія нібито порушує правила збройного конфлікту, негативно впливає на довіру до організації.

Пшидач сказав, що був здивований оприлюдненим звітом, особливо після того, що йому вдалося побачити на власні очі під час візиту до Києва та його околиці.

На думку політика, звіт свідчить про "далекосяжний ступінь відірваності від реальності" організації. На думку міністра, російський вплив в Amnesty International дуже сильний.

"Після побачених подій в Україні. Після вбивств, скоєних російськими військами, які ми бачили в Ірпені, в Бучі. Після того, як ми бачили атаковані цивільні будинки – я на власні очі бачив це під Києвом, розбомблені квартали, розбомблені будинки, розбомблені торгові центри. І єдине, що Amnesty International здатна зробити після кількох місяців війни, це такий звіт. Це показує, що ступінь їх відриву від реальності є величезним. Як і ступінь ідеологізації", – зазначив заступник міністра.

"Я вважаю – і говорю це з усією відповідальністю, – що, на жаль, російський вплив там теж, ймовірно, дуже сильний, тому що інакше це пояснити не можна. Треба мати це на увазі. З кожним наступним звітом цієї організації ми повинні про це памʼятати, тому що (факт можливого впливу РФ, – ред.), на жаль, також впливає на довіру до роботи цієї організації", – додав Пшидач.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: