fbpx
Сьогодні
21:25 08 Сер 2022

рф призупинила доступ інспекторів США до своїх ядерних об'єктів

8 серпня 2022 року РФ офіційно повідомила дипломатичними каналами США про те, що тимчасово виводить з-під інспекційної діяльності свої об'єкти, передбачені у Договорі про стратегічну наступальну зброю.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на МЗС росії.

У повідомленні сказано, що Російська Федерація змушена піти на такі заходи через "вперте прагнення Вашингтона досягти перезапуску інспекційної діяльності на умовах, які не враховують нинішні реалії".

Зокрема, у МЗС Росії такими реаліями вважають "ухвалені з подачі Вашингтона антиросійські односторонні обмежувальні заходи між Росією та США", зокрема припинення нормального авіасполучення. "Повітряний простір держав, які є союзниками і партнерами США, закритий для російських літаків, які доставляли російські інспекційні групи у пункти в'їзду на американській території".

Додатковими труднощами, на думку дипломатичного відомства Росії, є "інспіровані Вашингтоном антиросійські односторонні обмежувальні дії — візовий режим в транзитних країнах".

"Вважаємо, що у поточних обставинах сторонам варто відмовитися від заздалегідь непродуктивних спроб штучно формувати відновлення інспекційної діяльності у рамках ДСНО, і сфокусувати увагу на ретельному вивченні всіх проблем у цій сфері, успішне врегулювання яких дозволило б у короткі терміни повернутися до повноформатного застосування всіх верифікаційних механізмів Договору", – сказано у заяві МЗС РФ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: