fbpx
Сьогодні
16:06 02 Сер 2022

Уряд Іспанії не передаватиме Україні танки Leopard через їхній незадовільний стан

Фото: Вікіпедія

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила, що уряд прийняв рішення не передавати Україні танки Leopard, оскільки вони у незадовільному стані

Про це повідомляє El Mundo.

"Сьогодні ми розглядаємо всі можливості, але я вже можу вам сказати, що "Леопарди", які багато років не використовувалися в Сарагосі, неможливо (відправити на війну в Україну).

Тому що вони знаходяться в абсолютно незадовільному стані ", наголосила Роблес.

Як зазначила іспанський міністр оборони, були проведені відповідні випробування, під час яких з'ясувалося, що танки не можна використовувати.

"Ми не можемо їх надати, тому що це буде ризик для людей", пояснила Роблес.

Нагадаємо, що у липні повідомляли про те, що уряд Іспанії готується передати Україні 10 бойових танків Leopard 2A4 та 20 БТР M113, які перебувають на озброєнні іспанської армії.

Група українських експертів відвідала Іспанію, щоб оглянути стан техніки та визначити рівень необхідності оновлення та модернізації. На передачу техніки були потрібні також дозволи Німеччини та США.

Зазначимо, що у червні влада Німеччини вже відкинула пропозицію Іспанії передати Україні близько 40 танків Leopard 2A4 після їх модернізації.

Досі країни Заходу відмовлялися поставляти Україні танки західного зразка. Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що через побоювання втягнення у війну з росією країни Заходу мали домовленість не надавати Україні певні види зброї.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: