fbpx
Сьогодні
10:15 12 Чер 2022

Spiegel: Влада Німеччини відхилила пропозицію Іспанії передати Україні близько 40 танків

Фото: Вікіпедія

Німеччина відкинула пропозицію Іспанії передати Україні близько 40 танків Leopard 2A4 після їх модернізації

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Spiegel із посиланням на урядові джерела.

У виданні зазначили, що якби Берлін погодився на пропозицію, то це був би перший випадок, коли країна-член НАТО поставила танки Україні.

"З того часу іспанці різко відступили: план не був остаточно узгоджений політично. Чи була це просто ідея від когось нижче рівнем?", пише Spiegel .

Також повідомляють, що німецька влада в телефонних розмовах попередила іспанців, що цей крок буде відступом від прийнятого всіма західними союзниками рішення (хоч і неформального) не постачати Києву танки.

За даними німецької редакції Business Insider, у Мадриді навіть перепросили у Берліна "за хвилювання і тиск, що чинився на канцлера".

"Тому не дивно, що до федерального уряду не надходило заявок на постачання іспанських танків до України", – зазначили співрозмовники

Видання також пише, що передбачувана пропозиція з Мадриду, ймовірно, значно скоротилася. Не більше 10 танків, і навіть ця цифра невизначена, тому що машини явно повністю зношені і ремонтувати їх доведеться довго.

Як повідомляла Рубрика, 5 червня видання El Pais повідомило, що Іспанія хоче поставити Україні німецькі основні бойові танки Leopard 2 A4.

Як правило, федеральний уряд Німеччини має схвалювати такий експорт озброєнь, тому що контракти на закупівлю містять так звані застереження щодо кінцевого використання.

7 червня канцлер Олаф Шольц заявив, що Іспанія не зверталась до Німеччини з приводу експорту танків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: