fbpx
Сьогодні
17:29 26 Лип 2022

МОН має намір створити посаду спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі

Сергій Шкарлет

У Міністерстві освіти й науки можуть створити посаду спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі.

Відповідну ініціативу міністр освіти і науки Сергій Шкарлет обговорив 26 липня під час робочої зустрічі з керівниками Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, представниками ЮНІСЕФ і Всеукраїнської асоціації ОТГ.

"Сьогодні під час робочої зустрічі вчергове обговорили питання безпечного освітнього процесу з колегами… Розглянули можливість запровадження посади спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі", – розповів глава МОН.

При цьому він наголосив, що рішення про необхідність такого призначення керівники департаментів освіти і науки обласних адміністрацій зможуть ухвалювати самостійно, враховуючи особливості безпекової ситуації в регіоні.

"МОН готове сприяти реалізації безпекових проєктів, ініційованих МВС і зацікавленими сторонами. Безпека дітей і всіх учасників освітнього процесу є головним пріоритетом", – наголосив Шкарлет.

При цьому не уточнив, які саме обов'язки покладатимуться на спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі.

Водночас міністр розповів, що у відповідь на запит МОН представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні створили онлайн-інструмент для відстежування безпеки в закладах освіти, аби ефективніше організувати освітній процес.

"Інструмент є частиною національної системи автоматизованого інформаційного комплексу та може бути використаний для цілей проєкту із запровадження посади спеціаліста з безпеки", – заявив Сергій Шкарлет. укриття.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: