fbpx
Сьогодні
17:14 21 Лип 2022

Британія передасть Україні десятки артилерійських систем та сотні безпілотників

Збройні Сили України незабаром отримають з Великої Британії артилерію, боєприпаси та безпілотники.

Про це повідомили у Міноборони Сполученого Королівства.

Міністр оборони Бен Воллес оприлюднив британську військову підтримку України, яка включає відправку артилерійських снарядів та сотні безпілотних літальних апаратів і протитанкових засобів.

Військово-технічна допомога має надійти до України найближчими тижнями. Поставка нового обладнання значно посилить підтримку Великої Британії у боротьбі з російською агресією.

Бен Воллес сьогодні в оновленому звіті до британського парламенту повідомив, що понад 20 155-мм самохідних установок M109 і 36 105-мм артилерійських установок L119 незабаром надійдуть до України

Також він додав, що ЗСУ отримають радіолокаційні системи контрбатарейної боротьби та понад 50 000 боєприпасів для наявної в Україні артилерії радянських часів.

Ця техніка посилить здатність ЗСУ захищатися від невибіркового використання артилерії Росією.

Велика Британія також надішле понад 1600 одиниць протитанкової зброї в найближчі тижні, а також безпілотники, включно з сотнями повітряних дронів-камікадзе.

У Міноборони Сполученого Королівства уточнили, що наразі в Україну відправлено 6900 протитанкових комплексів NLAW, Javelin, ракет Brimstone та іншої зброї.

Окрім того ЗСУ також отримали 16 тисяч артилерійських снарядів, шість машин Stormer із зенітними ракетними установками Starstreak та сотні ракет.

Велика Британія також поставила морські ракети Brimstone, реактивні системи залпового вогню, 120 бойових броньованих машин і велику кількість нелетальної допомоги, включаючи понад 82 000 захистних шоломів, 8 450 комплектів бронежилетів та понад 5 000 приладів нічного бачення.

Військовослужбовці Збройних Сил України також проходять навчання на британських полігонах під керівництвом досвідчених британських військових інструкторів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: