fbpx
Сьогодні
10:30 17 Лип 2022

Боррель: Санкції проти рф працюють, але для бажаного ефекту знадобиться багато часу

Санкції проти росії вимагають стратегічного терпіння, тому що для отримання бажаного ефекту може знадобитися багато часу

Як повідомляє Рубрика, про це високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель написав у своєму блозі.

"Зараз, коли війна (в Україні – ред.) затягується, а вартість енергоносіїв зростає, в Європі та інших країнах питають, чи діють ці санкції та / чи побічні ефекти надто великі.

Не недооцінюючи різні проблеми, які можуть виникнути, включаючи спроби їх обійти, санкції залишаються важливим інструментом політичних дій", наголосив дипломат ЄС.

"Але, звичайно, нам потрібно використовувати їх цілеспрямовано, і, перш за все, вони вимагають стратегічного терпіння.

Тому що для отримання бажаного ефекту може знадобитися багато часу", – наголосив він.

Боррель також нагадав, що один із найголовніших обмежувальних заходів проти росії є санкції щодо нафти.

Вони набувають чинності до кінця 2022 року. І хоча Москва може знайти нові ринки збуту, там вона змушена продавати нафту з дисконтом у близько 30 доларів.

"Звичайно, ця швидка детоксикація від російської енергії передбачає значні витрати для ряду країн і секторів, з якими нам доведеться зіткнутися.

Однак це ціна, яку доводиться платити за захист нашої демократії та міжнародного права", написав Боррель у блозі.

Високий представник ЄС закликав Європу проявити стратегічне терпіння, оскільки війна в Україні буде довгою.

А "дозволити росії перемогти означало б дозволити їй знищити наші демократії та саму основу світового порядку, заснованого на міжнародних правилах".

"Оскільки ми не хочемо воювати з росією, економічні санкції та підтримка України є основою цієї відповіді. І наші санкції починають давати ефект, і він буде ще більшим у найближчі місяці", підсумував Боррель.

Як повідомлялося, обмеження, запроваджені Європейським Союзом у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, зачепили російський експорт до ЄС на суму понад 73 мільярди євро – це близько 48%.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: