fbpx
Сьогодні
15:38 15 Лип 2022

У МЗС заявили, що вбивають європейську економіку не санкції, а гібридна війна росії

Прем'єр-міністр Угорщини має закликати не до скасування санкцій проти росії, а навпаки – до нарощування ефективних кроків зі стримування російської агресивної політики, оскільки європейську економіку вбивають не санкції, а гібридна війна рф.

Про це йдеться коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка, передає "Укрінформ".

Він зауважив, що в Україні не погоджуються із твердженням про неефективність міжнародних санкцій проти рф, які були запроваджені у відповідь на розпочату росією повномасштабну війну проти Української держави.

"Вбивають європейську економіку не санкції, а гібридна війна росії. В кремлі створили газову кризу в Європі, аби підірвати добробут в європейських країнах. Прем'єр-міністр Угорщини має закликати не до відміни санкцій проти Росії в той час, коли російська армія холоднокровно вбиває українських дітей в Вінниці, Харкові, Миколаєві та інших містах, а навпаки до нарощування ефективних кроків зі стримування російської агресивної політики", – зазначив речник МЗС.

Ніколенко підкреслив, що важливо дивитися правді в очі: за початок і продовження війни несе відповідальність лише росія.

"Лише примусивши її до миру завдяки спільним зусиллям та єдності, можна гарантувати, що і Україна, і Угорщина, і Європа загалом повернуться до нормального життя. У цьому контексті ми закликаємо партнерів до якнайшвидшого ухвалення сьомого пакету санкцій ЄС проти росії, усунення лазівок для обходу санкційного режиму, а також подальшого нарощування об'ємів постачання важкого озброєння для української армії", – акцентував Ніколенко.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: