fbpx
Сьогодні
08:51 16 Лип 2022

Українські захисники не дали російським агресорам захопити дорогу Лисичанськ-Бахмут, – Гайдай

Російські загарбники намагалися заволодіти автошляхом між Лисичанськом та Бахмутом, але українські військові не дали їм цього зробити

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

"Росіяни ставлять за мету захопити стратегічно важливий для них автошлях вже понад два місяці, але контроль над декількома кілометрами цієї дороги їм встановити досі не по силах.

Українські захисники щільним вогнем зупинили ці спроби ворога, який вимушений був посунутися назад", зазначив очільник області.

Луганщина обстріл росією

Фото: Сергій Гайдай / Telegram

Також Гайдай додав, що загарбники продовжують бити по населених пунктах з артилерії з наступними спробами штурму, завдають ракетних та авіаударів. Агресори нівечать домівки та інфраструктуру, вбивають людей.

Луганщина обстріл росією

Фото: Сергій Гайдай / Telegram

Лише протягом 15 липня по населених пунктах та навколо них ворог завдав чотири ракетні удари, здійснив три артилерійські атаки та ще п'ять тривалих мінометних обстрілів.

Зокрема, авіаударів росіяни завдали по Верхньокам'янському та Білогорівці. Поблизу останньої зафіксовано ракетно-авіаційний удар.

За слів Гайдая, наступальними та штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне положення в районі Верхньокам'янського.

Як повідомляла Рубрика, ЗСУ відбили наступ російських окупантів у напрямках Доломітне – Новолуганське та Доломітне – Семигір'я.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: