fbpx
Сьогодні
10:36 12 Лип 2022

Нестача особового складу ЗС РФ можливо примушує Міноборони росії до нетрадиційних способів рекрутингу, - розвідка Британії

Росія через великі втрати в Україні вже розглядає нетрадиційні варіанти вербування охочих воювати, у тому числі у російських пенітенціарних закладах

Як пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії.

"Нестача особового складу Збройних сил РФ можливо примушує Міноборони РФ використовувати нетрадиційні способи рекрутингу.

Це, у тому числі, рекрутинг особового складу з російських в'язниць до ПВК Вагнера.

Якщо це правда, цей крок скоріш за все свідчить про труднощі із заміщенням значних втрат у російських військах", наголошують у тексті.

Зауважимо, з формулювань однозначно не зрозуміло, чи йдеться про найм до лав "вагнерівців" співробітників пенітенціарних закладів, чи ув'язнених.

Щодо ситуації на фронтах у британській розвідці повідомляють, що російські війська продовжують поступово займати незначні нові території на Донеччині.

Зокрема, РФ заявляє про взяття під контроль населеного пункту Григорівка.

Також російські війська продовжують атакувати уздовж основного шляху постачання E-40 у напрямку Слов'янська і Краматорська.

"Російські сили скоріш за все підтримують військовий тиск на українські сили, при цьому перегруповуючись для подальшого наступу ближчим часом", зазначають в огляді британські розвідники.

Раніше, в огляді зазначали, що виснаження російських військових через відсутність регулярних перерв від участі у боях напевно є однією з найбільших проблем російської армії з особовим складом.

Також у британській розвідці повідомили про важливу ціль росії – це траса Донецьк-Харків.

Напередодні у розвідці Британії повідомили, що росія, ймовірно, готується до нового наступу в Україні, стягуючи до російсько-українського кордону резерви з різних регіонів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Раніше у Міноборони Британії зазначили, що російські війська після захоплення Лисичанська розширять контроль на практично всю територію Луганської області.

Як повідомляла Рубрика, Буданов заявив, що росія не планує "обмежуватися Донбасом", а хоче повного знищення України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: