fbpx
Сьогодні
16:09 09 Лип 2022

Україна пропонує Альянсу створити військовий хаб на своєму східному фланзі

Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

Україна пропонує Північноатлантичному альянсу створити на своєму східному фланзі, наприклад, у Польщі військовий центр НАТО-Схід

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає кореспондент Укрінформу.

Свою пропозиція вона висловила під час онлайн-виступу на круглому столі на тему: "Від Мадрида до Мадрида: 25 років особливого партнерства між НАТО та Україною".

Як зазначила Джапарова, військовий хаб можна створити за зразком успішно функціонуючого проекту НАТО-Південь у Неаполі.

"Україна повинна і буде продовжувати посилювати свою взаємодію з Альянсом. Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до глав держав та урядів на саміті НАТО в Мадриді наголосив, що необхідно переглянути розуміння східного флангу НАТО.

Тому я пропоную нам разом подумати про створення хабу НАТО-Схід у східній частині Альянсу. Наприклад, у Польщі. За взірець ми можемо взяти хаб НАТО-Південь, який вже успішно функціонує таким проектом",  сказала Джапарова.

Вона додала, що цей проект може створити легітимну основу для залучення партнерів Альянсу, зокрема України, до більшої практичної взаємодії з НАТО. Для країни це дуже важливо, додала вона.

"Це сприятиме нашому євроатлантичному прогресу. І дозволить нам посилити співпрацю в таких важливих сферах, як забезпечення безпеки спільних кордонів або протидія нелегальній міграції, контрабанді та торгівлі людьми", наголосила заступниця міністра.

Нагадаємо, що у лютому 2017 року Північноатлантичний альянс вирішив створити військовий центр у Неаполі для кращого реагування на потенційні загрози з півдня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: