fbpx
Сьогодні
16:55 07 Лип 2022

Територія масових поховань неподалік Маріуполя за два місяці збільшились удвічі, - ЗМІ

English version here

Територія масових поховань в окупованому росією селищі Старий Крим неподалік Маріуполя за два місяці збільшились удвічі.

Про це повідомляє проєкт "Схеми" (Радіо Свобода) з посиланням на дані супутника Planet Labs.

"За даними міської ради Маріуполя, загалом там може бути поховано більше 15 тисяч містян", – зазначають "Схеми".

29 червня супутник зафіксував техніку, якою окупанти продовжують викопувати траншеї на кладовищі біля селища Старий Крим, що поблизу Маріуполя у Донецькій області. Зазначається, що з моменту окупації міста в таких траншеях масово ховають загиблих мешканців.

Порівняно з супутниковим знімком Planet Labs за 8 травня площа масових поховань на цьому кладовищі збільшилась майже вдвічі.

поховання маріуполь

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, це може бути пов'язане з тим, що окупанти почали розбирати завали багатоповерхових будинків, пошкоджених та зруйнованих російською армією. Андрющенко зазначив, що в кожному з таких будинків може бути до сотні загиблих місцевих жителів.

За його даними робітники так званих "державних ритуальних послуг" та підконтрольна окупантам судово-медична експертиза дістають тіла з-під завалів і найчастіше везуть їх на кладовище у Старому Криму.

Загиблих хоронять не лише у траншеях, а й в окремих могилах. За такі послуги, за словами Андрющенка, окупанти беруть приблизно 20 тисяч гривень.

Однак навіть за гроші людей ховають не відразу – родичам доводиться чекати близько 2 тижнів. Це пов'язане з тим, що в Маріуполі є проблеми з деревиною, тому труни зазвичай везуть з окупованої раніше Донеччини.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: