fbpx
Сьогодні
13:32 06 Лип 2022

Новинський планує зосередитись на гуманітарних проєктах та відновленні зруйнованих храмів

Вадим Новинський вирішив скласти повноваження народного депутата України та зосередитись на гуманітарних проєктах

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Facebook Вадима Новинського.

"У 2019 році мені надали довіру виборці міста Маріуполя, інтереси яких я представляв у Верховній Раді України протягом 3 років.

Це був плідний час спільної роботи. Разом із міською владою міста Маріуполя ми реалізували багато проєктів, які вимагали законодавчої підтримки та злагодженої взаємодії з урядом.

І в нас це вийшло. Маріуполь став одним із центрів зростання в Україні, прикладом самоврядування, та містом із високим рівнем життя.

То справжній зразок того, яким міг би стати весь мирний Донбас. Якби не війна…

Багато з того, що було зроблено, знищено війною. Значна частина моїх виборців вимушено покинула рідне місто", зазначив Новинський.

Нардеп також  заявив, що протягом усього цього часу він займався і продовжує займатися проблемами громадян, які постраждали від бойових дій.

І не лише маріупольців, додав він.

За словами політика, ініційований ним Фонд на честь Покрови Пресвятої Богородиці направляв до Маріуполя та інших населених пунктів України гуманітарну допомогу та медикаменти – і виступав у цій справі спільно з Українською православною церквою.

"У нових драматичних обставин, що виникли після окупації Маріуполя, вважаю, що буду ефективнішим не в політиці, а в гуманітарній, громадській та виробничо-економічній діяльності.

Зараз відверто не до політики – час та обставини диктують інші пріоритети.

Я прийняв рішення скласти повноваження народного депутата України та зосередитись на гуманітарних проєктах, на розвитку національної економіки, служінні Українській Православній Церкві та на відновленні зруйнованих храмів", наголосив Новинський.

Нардеп пообіцяв особливу увагу приділяти проєктам "післявоєнного економічного відродження України як країни індустріальної, високотехнологічної та високоосвіченої".

"Упевнений, що у цій практичній роботі я можу принести більше користі для України загалом та для людей, які підтримали мене у 2019 році", – пояснив він.

Як повідомляла Рубрика, у березні Forbes оновив рейтинг найбагатших людей України. Вадим Новинський у ньому посів 7 місце зі станом 1,4 млрд. дол. У червні 2020 року Forbes Україна оцінював його в 810 млн. дол.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: