fbpx
Сьогодні
18:46 06 Бер 2022

Новинський засуджує розв’язану Путіним війну в Україні, але не називає його воєнним злочинцем

Український політик і бізнесмен російського походження Вадим Новинський засуджує розв'язану президентом Росії Володимиром Путіним війну в Україні, але не називає його воєнним злочинцем.

Про це він заявив у коментарі ЕП.

"24 лютого Російська Федерація здійснила акт агресії проти України, і це є фактом. В Україні триває війна, гинуть мирні люди, діти, руйнуються міста. Це нічим не можна виправдати", – ідеться у відповіді Новинського на запит ЕП.

Він нагадав, що в Маріуполі зараз відбувається гуманітарна катастрофа, знищуються селища.

"Війна – це завжди злочин. У цьому випадку злочинцем людину може назвати лише міжнародний суд – ні я, ніхто інший. Звичайно, існує спокуса мітингової та патріотичної патетики, гучних та гнівних слів. Але чи наблизять вони настання миру?" – заявив депутат.

Новинський запевнив, що в нього немає жодних бізнес-інтересів у Росії, а його підтримка української армії полягає в сплаті податків та наданні гуманітарної допомоги.

"У нинішніх умовах несплата податків, я вважаю, має прирівнюватися до мародерства. Ми організували вантажі з необхідною допомогою: продуктами харчування, медикаментами. Гуманітарний штаб зараз також допомагає біженцям, і не лише в Україні, а й за кордоном, де опинилися сотні тисяч українців", – повідомив бізнесмен.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: