fbpx
Сьогодні
10:07 27 Чер 2022

Гуманітарні корми: як українці рятують коней від війни

English version here

Близько 100 000 українських коней опинилися у складній ситуації через нестачу кормів та неможливість їхніх власників прогодувати тварин. Перші місяці війни гуманітарна допомога з-за кордону частково вирішувала проблему, водночас, створюючи нову — різноманіття кормів, перебої та корми, які не зовсім відповідали поточним потребам коней, — проблему зі здоров`ям.

Коли кількість гуманітарної допомоги почала зменшуватися, а вартість логістики зростати, було прийняте рішення більш ефективно використовувати донорські коштів і виробляти корми в Україні на одному з найбільш технологічних комбікормових заводів — Летичівському комбікормовому заводу який входить до складу Інтер-Єдність Холдинг.

Перші 90 тонн гуманітарних кормів для коней зійшли з конвейера минулого тижня. Благодійний фонд Всеукраїнської Федерації кінного спорту налагодив виробництво гуманітарного корму в Україні, щоб зекономити на логістиці з-за кордону, використати місцеву сировину та завантажити українське підприємство.

Проект став можливим завдяки співпраці з голландським виробником преміальних кормів для коней Horsefood, який розробив спеціальний рецепт для коней в Україні. 

Формула складається на 25% з ядра необхідних поживних речовин, вітамінів та добавок, необхідних для коней після голодування чи періоду обмеження раціону, зі зниженим імунітетом, його надає виробник. А 75% продукту складає українська сировина — ячмінь, пшениця, висівки, кукурудза та меляса.

Суть продукту полягає в тому, що він відповідає поточним потребам коней в Україні, які не несуть спортивних навантажень та не потребують високоенергійного корму, водночас, більшість з них постраждали від недоїдання, стресу, частих переміщень та незвичного способу життя.

Також часта зміна кормів спричиняє проблеми з ЖКТ, які можуть закінчитися загибеллю тварин. "Виробництво кормів в Україні вирішує відразу кілька проблем, — зазначає голова Фонду Всеукраїнської Федерації кінного спорту та Генеральний секретар ВФКС Михайло Пархомчук, — Насамперед, вартість корму у 3 рази дешевша, ніж будь-який корм в Україні та завезений з-за кордону. По-друге – локальне виробництво дозволяє зменшити різноманітність та постійну зміну кормів, які загострюють небезпеку проблем зі здоров'ям коней. По-третє, використання локальної сировини та виробництва дозволяє залишати донорські гроші в Україні, підтримувати робочі місця та платити податки".

horsefoodthebest

Корми фасують у мішки оригінального дизайну, на яких зазначено — "гуманітарна допомога, не для продажу", щоб уникнути зловживань та можливого перепродажу.

Корми, як і іншу гуманітарну допомогу від Фонду, може отримати будь-яке кінне господарство України, поголів'ям від 1 коня чи поні до великої конюшні чи іподрому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: