fbpx
Сьогодні
15:47 19 Чер 2022

Росія зацікавлена в переговорах, щоб мати час для стягування резервів, - Гармаш

Російській федерації вигідні переговори з Україною, тому що у них виникла криза на фронті

Про це журналіст, представник окремих районів Донецької та Луганської областей у складі української делегації в ТКГ Сергій Гармаш сказав в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Так звана друга армія світу зосередила всі сили в Сєвєродонецьку і не може просуватися. Це сором перед усім світом.

Вони зацікавлені в переговорах, щоб тиснути і перегруповуватися. Підготувати резерви, окопатися в другу або в третю лінію оборони на Півдні", підкреслив журналіст.

Також Сергій Гармаш додав, що росії необхідна пауза у війні.

"Ми чуємо ці заяви з першого дня вторгнення. Вони хочуть, щоб Україна визнала ситуацію де-факто.

Тобто, контроль росією тих територій, які вона вже окупувала в Україні", – нагадав журналіст.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна не має наміру йти на територіальні поступки росії заради миру.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вважає, що переговори з росією можуть відбутися тільки в тому випадку, якщо її війська будуть повністю виведені з території України.

Як повідомляла Рубрика, глава української переговорної групи по рф, народний депутат від "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що Україна може відновити переговори з росією в кінці серпня 2022 року.

Довідка

29 березня під час чергового раунду переговорів з РФ у Стамбулі Україна озвучила свої пропозиції щодо врегулювання.

Там ішлося про те, що замість НАТО декілька країн стануть гарантами безпеки України і в разі агресії надаватимуть їй допомогу збройними силами, зброєю, "закритим" небом. Такі гарантії безпеки не працюватимуть на територіях окупованих Криму та ОРДЛО.

Українська делегація також запропонувала зафіксувати, що питання статусу Криму та Севастополя вирішуватиметься впродовж 15 років на двосторонніх переговорах. Питання Донбасу – на прямих переговорах президентів України та росії.

Пізніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова підписати міжнародний договір про гарантії безпеки лише після проведення референдуму з цього питання. Він також казав, що цьому має передувати виведення військ РФ із території України.

17 травня радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що переговори з росією на паузі через низку причин, ключова з яких – що Росія не демонструє розуміння актуальних процесів у світі.

14 червня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова буде до переговорів із російськими загарбниками лише тоді, колизагарбники будуть готові закінчити війну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: