fbpx
Сьогодні
10:42 16 Чер 2022

На Луганщині захисники відбили штурм Тошківки, тривають бої у Сєвєродонецьку, – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай / Telegram

Збройні сили відбили російський штурм Тошківки у Луганській області, штурм Сєвєродонецька триває, захисники тримають оборону

Про це інформує Рубрика, посилаючись на голову Луганської ОВА Сергія Гайдая у Telegram.

"Ворог тисне в Сєвєродонецьку та Тошківці, спалює села Гірської та Попаснянської громад.

Збройні сили України стримують ворога, як тільки можна. Вчора відбили черговий штурм Тошківки, де руйнувань більшає щодня", зазначив очільник.

За слів голови ОВА, російська армія втрачає бійців сотнями, знаходить резерви та продовжує руйнувати Сєвєродонецьк.

15 червня загарбники вдарили по території "Склопластику" та колишнього заводу вимірів, у результаті чого постраждали селища Павлоград та Синецький.

Станом на ранок 16 червня штурм Сєвєродонецька триває. Гайдай зазначив, що українські військові тримають оборону.

Як наголосив очільник, агресори також продовжують знищувати українські населені пункти на Луганщині – Вікторівку, Новоіванівку, Вовчоярівку, Ниркове та інші. Тільки у Гірському за день російські загарбники пошкодили 12 будинків.

Довідка

Нагадаємо, що 15 червня британська розвідка повідомила, що російські сили за місяць важких боїв за Сєвєродонецьк взяли під контроль більшу частину міста, захисники утримують промзону.

Як писала Рубрика, 13 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що загарбники зруйнували всі мости, що ведуть до Сєвєродонецька, але запевнив, що українські військові там не заблоковані.

У бомбосховищах сєвєродонецького об'єднання "Азот", яке росіяни постійно обстрілюють, залишаються 540-560 цивільних осіб.

15 червня мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк повідомив, що росіяни намагаються штурмувати місто з кількох напрямків, через підірвані мости логістика з містом ускладнилась, але шляхи сполучення досі є.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: