fbpx
Сьогодні
15:38 15 Чер 2022

ЄС, Єгипет та Ізраїль підписали угоду про експорт газу до Європи

English version here

Фото Reuters

У Каїрі в середу був підписаний тристоронній Меморандум між ЄС, Єгиптом та Ізраїлем щодо експорту природного газу до Європи

Про це повідомляють на сайті Єврокомісії, пише ЕП.

Як зазначають, природний газ з Ізраїлю, Єгипту та інших джерел у регіоні Східного Середземномор'я буде поставлятися до Європи через єгипетську інфраструктуру експорту зрідженого газу.

"Сторони працюватимуть разом над стабільним постачанням природного газу таким чином, щоб це відповідало довгостроковим цілям декарбонізації та на основі ринкових цін", написано у заяві.

Також повідомляють, що Євросоюз та Єгипет домовилися співпрацювати у сфері відновлюваних джерел енергії, водню та енергоефективності.

До того ж, Європейський Союз та Єгипет розроблять Середземноморське водневе партнерство для сприяння інвестиціям у виробництво електроенергії з відновлюваних джерел.

А також зміцнення та розширення електричних мереж, включаючи транссередземноморські інтерконектори, виробництво відновлюваних джерел енергії та низьковуглецевого водню.

А ще будівництво інфраструктури зберігання, транспортування та розподілу.

Нагадаємо, Україна запропонувала Сполученим Штатам угоду про постачання зрідженого природного газу за схемою ленд-лізу.

Як повідомляла Рубрика, у травні США схвалили законопроєкт про ленд-ліз, який дозволяє більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: