fbpx
Сьогодні
15:39 14 Чер 2022

Росія заявила про скорочення поставки газу по "Північному потоку-1": що відомо

Фото: REUTERS

Російська компанія "Газпром" заявила, що скорочує поставки природного газу по газопроводу "Північний потік-1" на 40%

Про це повідомило російське агентство "Интерфакс", пише ЄП.

Як зазначають у виданні, у вівторок російська енергетична компанія оголосила, що може забезпечити транспортування лише 100 млн кубометрів газу на добу.

До цього часу вона постачала 167 млн ​​кубометрів.

Як наголосили росіяни, це відбудеться через "невчасне проведення ремонтних робіт компанією Siemens".

"У зв'язку з несвоєчасним поверненням компанією Siemens газоперекачувальних агрегатів з ремонту, виробленням міжремонтного ресурсу ГПА і виявленими технічними несправностями двигунів (отримано припис Ростехнагляду про тимчасову заборону діяльності) в цей час на компресорній станції "Портова" може бути використано тільки три газоперекачувальних агрегати", повідомив "Газпром".

Нагадаємо, "Північний потік-1", який транспортує газ з росії до Німеччини, було запущено ще у 2011 році, його пропускна спроможність становить 27 млрд кубометрів на рік.

Після початку російсько-української війни німецька опозиція закликала чинну німецьку владу відмовитися від поставок російського газу газопроводом "Північний потік-1".

Як повідомляла Рубрика, мімецький страховик Munich Re вирішив скасувати контракт щодо "Північного потоку-2".

У компанії нагадали, що рішення про скасування контракту щодо "Північного потоку-2" було оприлюднене ще у лютому 2021 року. Тоді Munich Re припинила страхування "Північного потоку-2" на тлі загрози санкцій.

Головний виконавчий директор Munich re Йоахім Веннінг 23 лютого підтвердив скасування контракту щодо "Північного потоку-2" на прес-конференції, повідомило Bloomberg. 

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц 22 лютого повідомив про призупинення сертифікації газопроводу "Північний потік-2" у зв'язку із визнанням Росією так званих "ЛДНР"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: