fbpx
Сьогодні
14:44 15 Чер 2022

Апеляційний суд Львова заборонив ще одну політичну силу - Соціалістичну партію України

Фото: "ЧЕСНО"

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність Соціалістичної партії України

Як передає Рубрика, про це повідомляє рух "Чесно".

Як зазначають у виданні, майно СПУ та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, буде передане державі.

Проте саме рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Як розповідає провідний аналітик Руху ЧЕСНО Ігор Фещенко, доводи СБУ та Міністерства юстиції проти СПУ полягали в антиукраїнській і проросійській діяльності.

А також в висловлюваннях останніх трьох керівників партії, передовсім — Іллі Киви.

Зокрема згадувалося про привітання Кивою володимира путіна з днем народження. Ідеалізування ним діяльності президента рф. Також ще один привід – це справа про державну зраду Киви.

На думку СБУ, хоч Кива з 2019 року не є офіційним керівником партії, він і надалі здійснює вплив на неї.

Зокрема у матеріалах справи цитувалися публікації з посиланням на партійний сайт, в яких входження Киви до ОПЗЖ подавалося як делегування від СПУ.

Крім цього, згідно із матеріалами справи, станом на зараз Соцпартію очолює Віктор Заїка — директор іменного благодійного фонду Киви "Визволення".

Ще одним доказом впливу Киви на СПУ вважають те, що очолювана ним організація "Всеукраїнський рух по боротьбі з фашизмом "Патріоти за життя", як і його благодійний фонд, зареєстровані за тією ж адресою, що й Соціалістична партія України.

Також як аргументи за заборону наводилася антиукраїнська діяльність окремих керівників осередків СПУ, зокрема Олександра Онищенка.

Він очолює київський міський осередок партії, а також висувався від неї на виборах народних депутатів у 2019 році (Центрвиборчком відмовив у реєстрації Онищенка).

Зазначимо, що Соціалістична партія України — вже сьома заборонена політсила, яку Міністерство юстиції вважає проросійською.

До цього за неповний тиждень суд уже заборонив партії "Опозиційний блок", "Соціалісти", "Справедливості та розвитку", "Наші", "Держава" і "Блок Володимира Сальдо".

Соціалістична партія – одна із найстаріших політичних сил незалежної України. Від заснування у 1991 році і до 2010 року її очолював Олександр Мороз.

Довідка

У березні РНБО на час воєнного стану вирішила призупинити в Україні будь-яку діяльність партій, які мають зв'язки з росією.

Поміж них:

  • "Опозиційна платформа — За життя",
  • "Партія Шарія",
  • "Наші",
  • "Опозиційний блок",
  • "Соціалістична партія України",
  • "Соціалісти" та інші.
Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: