fbpx
Сьогодні
08:23 14 Чер 2022

Президент Сполучених Штатів ще на рік продовжив санкції проти Білорусі

Фото Reuters

Президент США Джозеф Байден продовжив на 1 рік національну надзвичайну ситуацію через загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів з боку Білорусі

Про повідомляють у адміністрації Байдена – Білий дім.

Як зазначають у документі, надзвичайний стан через дії керівництва Білорусі було запроваджено у США 16 червня 2006 року (указ №13405).

А  потім  9 серпня 2021 року його розширили (указ №14038).

Як наголосили у адміністрації, у 2006 році йшлося про дії та політику деяких членів уряду Білорусі та інших осіб, спрямовані на підрив демократичних процесів або інститутів Білорусі.

Це проявилося на недемократичних виборах у березні 2006 року.

Також йшлося про порушення прав людини й політичні репресії, про корупцію й неправомірне використання білоруських державних активів.

У 2021 році Байден розширив сферу дії надзвичайного стану, врахувавши фальсифікацію президентських виборів і репресії після 9 серпня 2020 року.

А також ліквідацію політичної опозиції та організацій громадянського суспільства, а ще загрозу для міжнародних цивільних авіаперевезень у Білорусі.

"Дії та політика деяких членів уряду Білорусі та інших осіб, а також шкідлива діяльність білоруського режиму та давні зловживання продовжують становити незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів.

З цієї причини національний надзвичайний стан, оголошений виконавчим наказом 13405, який був розширений у виконавчому наказі 14038, має продовжувати діяти після 16 червня 2022 року.

Таким чином… я продовжую на 1 рік національну надзвичайну ситуацію, оголошену виконавчим указом 13405″, зазначив Байден.

Нагадаємо, що у 2021 році президент США також продовжував ці санкції проти Білорусі.

У 2022 році США ввели санкції проти Білорусі вже через вторгнення з її території в Україну та потурання Олександра Лукашенка Володимиру путіну.

У квітні США призупинили торговельні відносини з росією та Білоруссю, відкриваючи шлях до підвищення мит на імпорт із них.

А також ввели заборону на імпорт енергоносіїв із росії, включаючи нафту, вугілля та природний газ.

У червні Міністерство торгівлі США ввело експортні обмеження проти 71 юридичної особи з росії та Білорусі.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: