fbpx
Сьогодні
16:29 11 Чер 2022

Forbes: У росії заморозили проєкт електронного паспорта через брак пластику і чіпів

У рф тимчасово зупинили видачу електронних паспортів через недостатню кількість чіпів та пластику, які потрібні для виготовлення документу

Про це повідомляє видання Forbes.

Як зазначають, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну і введення проти росії санкцій, місцеве Мінцифри було змушене зупинити проект заміни паперових документів старого зразка на пластикові картки.

"Загроза дефіциту пластикових карток виникла через проблеми з імпортом чіпів для банківських карток (в основному їх закуповували в Китаї та Кореї) та нестачею потужностей у росії.

Їх виробляє тільки завод "Мікрон", але його представник відмовився від коментарів", наголошують у статті Forbes.

Крім того, журналісти повідомили, що джерела, наближені до московської мерії та уряду РФ, заявили про "другорядність" проекту у зв'язку з проведенням "спеціальної військової операції" в Україні.

"Два джерела підтвердили цю інформацію — одне наближене до уряду, інше наближене до московської мерії: за їхніми словами, в уряді цей проект зараз "не в пріоритеті" та в поточних умовах "усім трохи не до того", – розповіли у виданні.

Видавати цифрові паспорти в РФ планували з 2023 року. Спочатку лише в Москві, Московській області і Татарстані. Передбачалося, що документи можна буде використовувати лише на території росії.

Нагадаємо, що нещодавно Євросоюз ухвалив шостий пакет санкцій проти РФ, до якого увійшло часткове нафтове ембарго.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: